Психотерапевтична група за взаимопомощ на хора с тревожност/тревожни разстройства

Да се тревожим и притесняваме e характерно за всеки от нас в някаква степен. Понякога обаче преживяването на тревожност е тежко, продължително или несъответства на обстоятелствата. В настоящата ситуация със сигурност имаме множество стимули, с които за всички нас справянето изисква големи усилия. Ако не знаем как да постигнем поне относително вътрешно (и външно) спокойствие, това в някакъв момент може да доведе до тревожно разстройство и задълбочаване на проблемите.
Има различни форми на тревожни разстройства и симптоматика, която ги придружава, например: паническо разстройство (с или без агорафобия), обсесивно-компулсивно разстройство, социална и/или друг вид фобия, дереализация, генерализирано тревожно разстройство, посттравматично стресово разстройство и др.

Организирам група за взаимопомощ на хора с тревожност. В нея ще ви бъде предоставена възможност:


– да споделите в защитена среда за преживяванията, които имате;

– да потърсим причините за проявата на вашата тревожност;
– да научите за варианти, чрез които бихте могли да овладявате в някаква степен симптомите си, така че да живеете по-спокойно;
– да се запознаете с други хора със сходни проблеми и да обмените личен опит с тях, без да бъдете осъждани, както и да преживеете тяхната подкрепа и съпричастност;

По време на срещите ще бъдат използвани подходи от различни психотерапевтични методи, като те ще бъдат съобразени с потребностите на членовете в групата.

Водещ:
Нели Георгива – психолог и психотерапевт
За контакт: +359 878444085;
website: www.psihoterapevt-bg.com

ВАЖНО! Необходимо е предварително записване и провеждане на интервю по телефона или на онлайн връзка, което е безплатно.

Групата ще стартира на 19.09.2020г. (събота)
Място на провеждане: гр. Пловдив, ул. „Кавала“№20
Времетраене: 3 месеца (срещите ще бъдат всяка събота от 10:00 до 13:00ч.)
Цена: 40лв. за една среща